Blog
A karácsony közeledtével egyre több otthonban kezd illatozni a frissen sütött bejgli, ami szinte elmaradhatatlan része az ünnepi asztalnak Magyarországon. A bejgli, különösen a diós és mákos változata, nemcsak finomság, hanem mélyen gyökerező hagyomány és népszokás is. De honnan ered a bejgli, és miért éppen a dió és a mák váltak a legnépszerűbb töltelékekké?
A törökmogyoró (Corylus avellana) az egyik legértékesebb dióféle, amit nemcsak az íze miatt kedvelünk, hanem az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is. Ez az apró, gömbölyded dióféle rendkívül tápláló, és számos különböző felhasználási módot kínál mind az étkezésben, mind az egészségmegőrzés terén.
Az Alapanyagok minősége hatással van az ízre az állagra és persze az egészségünkre Az otthoni sütés, legyen szó egy egyszerű süteményről vagy egy különleges ünnepi desszertről, mindig különleges élményt nyújt az egész családnak. Az egyik titka az ízletes, puha és tökéletes süteményeknek nem más, mint a minőségi alapanyagok kiválasztása.
A pisztácia nemcsak finom, hanem táplálkozás-élettani szempontból is rendkívül értékes. A zöld színű olajos mag évszázadok óta jelen van az emberi táplálkozásban, és számos kultúrában kedvelt csemege.
Az olajos magvak fogyasztása az egészségtudatos étrend egyik alappillére, hiszen rengeteg hasznos tápanyagot tartalmaznak. Ezek a kis természetes táplálékforrások bővelkednek egészséges zsírokban, fehérjékben, vitaminokban és ásványi anyagokban, amelyek számos pozitív hatással bírnak a szervezetre. A natúr, sótlan és pörköletlen olajos magvak különösen fontosak, hiszen a feldolgozatlan formájukban őrzik meg legjobban a tápértékeiket. De miért érdemes ezeket tudatosan beépíteni a napi étrendbe? Nézzük meg részletesen!
A terhesség időszaka különleges figyelmet igényel a táplálkozás szempontjából, hiszen ilyenkor a kismamák szervezete fokozott tápanyagigénnyel bír. Természetes segítség a megnövekedett tápanyagigényekre és a könyebb szülésért.
A chia mag (Salvia hispanica) a természetes gyógyszerek egyre népszerűbbé váló összetevője, amely számos pozitív hatással bír az emberi szervezetre. Az alábbiakban összefoglaljuk a chia mag előnyeit és gyógyászati alkalmazását:
Táplálók, valóban egészségesek, remek kiegészítői a könnyed vacsoráknak és többsége önálló rágcsálnivalóként is megállja a helyét. A nyár első heteiben natúr termékeink fogyasztóinak szeretnénk kedvezni!
A datolyapaszta kiváló alternatívája a finomított cukornak, így sokoldalúan felhasználható édes és sós ételekben egyaránt. Blogbejegyzésünkben bemutatjuk, miért érdemes datolyapasztát használni, és megosztunk néhány ízletes receptet, amelyek egyszerűen elkészíthetők otthon. Fedezd fel velünk a datolyapaszta világát, és élvezd az egészséges ételek örömét!
Ezek az aszalványok remek lehetőséget kínálnak az egészséges életmód kiegészítésére, mivel tele vannak fontos tápanyagokkal és egészségügyi előnyökkel. Használjuk őket tudatosan az étrendünkben, hogy élvezhessük jótékony hatásaikat!
A földimogyoró az egyik legkedveltebb ropogtatni való olajos mag hazánkban. Nyersen, pirítva, sózottan vagy ízesítve is megtalálható a boltok polcain. Azt azonban kevesen tudják, mennyire hasznos ez a kicsiny mag a szervezet számára! Hogy mi mindenre jó?
Az Örömteli egészség programunk keretében évek óta dolgozunk azon, hogy fogyasztóink számára elérhetővé váljanak kedvenc snack termékeik még egészségesebb kivitelben.
A KALIFA datolya Tunézia mesevilágából érkezik, ahol a datolya az egyik legfontosabb és legkönnyebben elérhető energiaforrás, ezért is nevezik a "sivatag kenyerének"!
A jellegzetes pattogó hang két okra vezethető vissza: részben arra, hogy a kukoricaszem belsejébe gyorsan áramlik be a hő, részben pedig arra, hogy a szem külső, összefüggő rétege (vagyis a héja) nagy szilárdságot mutat.
A kesudió nem csak finom, de tápértéke is magas, gazdag egészséges zsírokban és ásványi anyagokban.