A földimogyoró az egyik legkedveltebb ropogtatni való olajos mag hazánkban. Nyersen, pirítva, sózottan vagy ízesítve is megtalálható a boltok polcain. Azt azonban kevesen tudják, mennyire hasznos ez a kicsiny mag a szervezet számára! Hogy mi mindenre jó?
energiában gazdag
segíthet leküzdeni a depressziót
hasznos növényi zsírokat és olajokat tartalmaz
E-vitaminban gazdag, ami gátolja a sejtek oxidációs folyamatait
jót tesz a szív és az agy egészségének
sok aminosavat tartalmaz, ami az élethez alapvető fontosságú szerves vegyület
kiváló fehérjeforrás
rostban gazdag, így segítheti az emésztést
előnyös zsírsavösszetétele csökkentheti a koleszterin-szintet
Azonban érdemes mértékkel fogyasztani! Tudjuk, hogy nehéz megállni, de fél maréknál többet ne fogyasszunk belőle egy nap alatt! A földimogyoró fogyasztása ugyanis nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!
Allergiás tüneteket okozhat, így a mogyoró-félékre érzékenyek nem fogyaszthatják!
Akik viszont nem allergiásak, bátran kóstolják meg az alábbi linken megtalálja:
Örömteli egészségetekre!