Örömteli egészség

A Kalifa 2017 óta támogat magashegyi expedíciós hegymászókat. Az elmúlt évek során tíz alkalommal jutottak el hegymászóink a Világ legmagasabb hegyinek egyikére, két alkalommal pedig az expedíció aktív résztvevőjeként a cég tulajdonosa, Sarhan Omar is 5000 méteres magasságig, az alaptáborig kísérte a hegymászókat. 


Hogyan kapcsolódnak a Kalifa aszalványai és magvai a sporteseményekhez? Kevesen tudják, hogy már az 1953-as, első sikeres Everest-expedíció hegymászói is előszeretettel fogyasztották az aszalt gyümölcsöket és az olajos magvakat, hiszen kis helyen elférnek, tartósak, természetesek és jól felszívódó, gazdag energia-, nyomelem-, illetve vitaminforrásként funkcionálnak. Ezen a ponton kapcsolódik össze a sport és az örömteli egészség!


Hiszen a megfelelő táplálkozás és az ételek összetétele jelentősen befolyásolja a sportolók teljesítményét, fizikai állóképességét, valamint az izmok növekedését és regenerálódását. Az elmúlt években pedig egyre nagyobb hangsúly helyeződött az egészséges táplálkozásra. Az amatőr és profi sportolók figyelme egyaránt a tudatos, funkcionális táplálkozás előnyei felé fordult, hogy ezeket az előnyöket kihasználva közelebb kerülhessenek a legjobb eredmények eléréséhez.

 

Az egyik ilyen élelmiszer kategória, amely segíthet a célok elérésében az aszalt gyümölcsöké, amelyeket sokkal könnyebb megemészteni, mint a friss gyümölcsöket. Természetes összetevőik energiával látják el az izmokat, ami különösen hasznos lehet, ha hosszabb időtartamú fizikai megterhelésnek tesszük ki a szervezetünket, legyen szó például túrázásról, terepfutásról vagy egy hosszabb kerékpározásról. Ráadásul az aszalt gyümölcsök magas rosttartalma segít az emésztésben és csökkenti az éhségérzetet.

 

Az expedíciós hegymászással párhuzamosan immár 8. éve támogatunk hazai outdoor sportrendezvényeket.

 

A Kalifa által 2022-ben életre hívott Örömteli Egészség Mozgalommal is az egészséges, aktív életmód népszerűsítését tűztük célul magunk elé. Meggyőződésünk, hogy nem csupán a kimagasló sportteljesítményhez, de a kiegyensúlyozott, sikeres hétköznapokhoz is a tudatos táplálkozáson és a rendszeres testmozgáson keresztül vezet az út.