Blog

7 szuper aszalvány az örömteli egészségért

Kalifa
7 szuper aszalvány az örömteli egészségért

Ezek az aszalványok remek lehetőséget kínálnak az egészséges életmód kiegészítésére, mivel tele vannak fontos tápanyagokkal és egészségügyi előnyökkel. Használjuk őket tudatosan az étrendünkben, hogy élvezhessük jótékony hatásaikat!

Az aszalt gyümölcsök nemcsak finomak, de könnyen hordozhatók is, így ideálisak az egészséges nassolásra. Ahhoz, hogy teljes körűen kihasználjuk az előnyeiket, fontos azonban mértékletes fogyasztásuk és az egészséges, kiegyensúlyozott étrend részeként való kezelésük.

 

 

  • Magozott, aszalt szilva: gazdag rost- és káliumforrás. Rendszeres fogyasztása egyebek mellett javítja az anyagcserét és hozzájárul az idegrendszer megfelelő működéséhez. Aszalás után is értékes gyümölcs, mert tápanyagainak nagy része megmarad benne.
    Aszalt, magozott szilva: Tele van rosttal és antioxidánsokkal, segíti az emésztést és támogatja az immunrendszert.
  • Magozott, aszalt sárgabarack: Kiváló C-vitamin-forrás, amely segíthet az immunrendszer erősítésében és a bőr egészségének fenntartásában. Magas a rosttartalma, kálium tartalma miatt fogyasztása hozzájárul az idegrendszer megfelelő működéséhez és segít a normál vérnyomás fenntartásában, valamint javítja az anyagcserét.

  • Cukrozott, aszalt gyömbérkocka: A gyömbér hagyományosan használt gyógynövény gyomorproblémák, például hányinger és emésztési zavarok kezelésére. A kandírozott gyömbérkocka könnyen emészthető formában nyújtja ezeket az előnyöket. A gyömbér gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek segíthetnek az ízületi gyulladás vagy más gyulladásos állapotok enyhítésében.

  • Szárított almachips: A kíméletes szárítási folyamatnak köszönhetően megőrződik az alma vitamin- és tápanyagtartalma, így minden falat tele van az egészség és vitalitás erejével.
    Kevésbé kalóriadús alternatíva az egészségtelen ropogtatnivalókhoz képest, magas rosttartalommal és alacsony zsírtartalommal.

    Szárított datolya: a datolya nemcsak kiváló édesség, hanem tápláló energiaforrás is. Gazdag ásványi anyagokban és vitaminokban, valamint rostokban és antioxidánsokban, amelyek segítenek támogatni az egészséges emésztést és erősíteni az immunrendszert. Emellett a datolya természetes cukrokat tartalmaz, így ideális választás lehet az édesség iránti vágy kielégítésére anélkül, hogy túlzottan magas kalóriatartalmú ételeket fogyasztanál.

  • Szárított füge: a napon szárított füge bővelkedik csonterősítő ásványi anyagokban. Fogyasztásával jelentős mennyiségű mangánhoz juttatod szervezeted. Az aszalt füge kellemes ízű és könnyen kombinálható más ételekkel, de önmagában fogyasztva is kiváló aszalvány. Magas rosttartalommal rendelkezik, ami hozzájárulhat az emésztés egészségéhez, valamint jó forrása a káliumnak és a vasnak.

  • Szeletelt, aszalt mangó: az aszalt mangó kiváló E-vitamin forrás. Rendszeres fogyasztásával az E-vitamin hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez. A szeletelt, aszalt mangó ideális választás az egészséges snackek kedvelőinek, mivel gazdag ízélményt és tápanyagokat kínál. Nemcsak finom és tápláló, hanem tele van antioxidánsokkal és rostokkal is, amelyek segíthetnek támogatni az egészséges emésztést és erősíteni az immunrendszert.



A datolyáról részletesebben

A KALIFA datolya Tunézia mesevilágából érkezik, ahol a datolya az egyik legfontosabb és legkönnyebben elérhető energiaforrás, ezért is nevezik a "sivatag kenyerének"!

Kalifa aszalványokkal töltött csirkemell pirított magvas rizzsel

Akár hétköznap, vagy hétvégi családi ebéd, vacsora receptje, részletes hozzávaló listával és elkészítési videóval.