Receptek

Kalifa aszalványokkal töltött csirkemell pirított magvas rizzsel

Húsételek
Szűrés törlése
Kalifa aszalványokkal töltött csirkemell pirított magvas rizzsel

Akár hétköznap, vagy hétvégi családi ebéd, vacsora receptje, részletes hozzávaló listával és elkészítési videóval.

Kalifa aszalványokkal töltött csirkemell pirított magvas rizzsel

Hozzávalók:

csirkemellfilé

Kalifa magozott aszalt sárgabarack

Kalifa magozott aszalt szilva

vaj

A magvas rizshez:

1 bögre rizs pici olaj

2 bögre víz

Kalifa fenyőmag

Kalifa natúr kesudió

Kalifa natúr mandula

Elkészítés:

A csirkemellfilét megtisztítás után felszeleteljük, és enyhén kiklopfoljuk. Sózzuk, majd mindegyikre helyezünk 1-1 aszalt szilvát / sárgabarackot, és feltekerjük. A hústekercseket kivajazott sütőtálba tesszük, és mindegyik tetejére teszünk egy pici darabka vajat. Alufóliával lefedjük, és 180 fokos sütőben sütjük 20 percig lefedve, majd további 20 percig alufólia nélkül. Közben elkészítjük a köretet: a magvakat száraz serpenyőben megpirítjuk, majd ízlés szerinti mennyiségben a dupla mennyiségű sós vízben megfőtt rizshez keverjük. A húst a magvas rizzsel tálaljuk.