Akár hétköznap, vagy hétvégi családi ebéd, vacsora receptje, részletes hozzávaló listával és elkészítési videóval.
Kalifa aszalványokkal töltött csirkemell pirított magvas rizzsel
Hozzávalók:
csirkemellfilé
só
Kalifa magozott aszalt sárgabarack
Kalifa magozott aszalt szilva
vaj
A magvas rizshez:
1 bögre rizs pici olaj
2 bögre víz
Kalifa fenyőmag
Kalifa natúr kesudió
Kalifa natúr mandula
Elkészítés:
A csirkemellfilét megtisztítás után felszeleteljük, és enyhén kiklopfoljuk. Sózzuk, majd mindegyikre helyezünk 1-1 aszalt szilvát / sárgabarackot, és feltekerjük. A hústekercseket kivajazott sütőtálba tesszük, és mindegyik tetejére teszünk egy pici darabka vajat. Alufóliával lefedjük, és 180 fokos sütőben sütjük 20 percig lefedve, majd további 20 percig alufólia nélkül. Közben elkészítjük a köretet: a magvakat száraz serpenyőben megpirítjuk, majd ízlés szerinti mennyiségben a dupla mennyiségű sós vízben megfőtt rizshez keverjük. A húst a magvas rizzsel tálaljuk.