Tökmagolajos túrókrém pirított tökmaggal

Adag

4 főre

Elkészítési idő

10 perc

Nehézség

Nagyon könnyű

Miért jó nekünk?

A túró nagyszerű fehérje forrás, míg a tökmag tele van antioxidáns hatású E-vitaminnal és C-vitaminnal, gazdag triptofánban, mely könnyíti az elalvást. Nagyszerű magnéziumforrás. Mindig hidegen sajtolt változatát válasszuk a tökmagolajnak, mely gazdag telítetlen zsírsavakban, melyből napi bevitelünk nagyobb százalékát érdemes fedezni. Garantáltan nem okoz jelentős vércukor ingadozást az ezzel a túrókrémmel párosított pékáru.

Tegyünk és együnk egészségünkért!

Hozzávalók

250g túró
1 evőkanál tejföl vagy natúr görög joghurt
tökmagolaj
pirított tökmag

Kalifa TIPP

Fogyasztható teljes kiőrlésű pékárura feltétként, akár reggel vagy este, de zöldségekkel mártogatósként is kiváló.

Elkészítés

A túrót összekeverjük a tejföllel, tökmagolajjal sóval és pirított tökmaggal. Ízlés szerint lehet használni petrezselymes, fokhagymás sót is. Fogyasztás előtt egy nappal érdemes összekeverni, hogy jól összeérjenek az ízek.

Rédli Dóra - Dietetikus

Rédli Dóra vagyok, dietetikus, édesanya és élsportoló-katona feleség. Nagyon fontos számomra, hogy házi készítésű, természetes és tápláló ételek kerüljenek nap mint nap az asztalunkra. Hivatásomból kifolyólag pontosan tudom mennyit számít mind a sporttáplálkozás, mind az egészség megelőzés területén, hogy milyen táplálékot veszünk magunkhoz. Az évek alatt megszerzett tudást és tapasztalatot szeretném minél több embernek átadni, hogy könnyebbé váljon az egészség megőrzése, ezáltal is hozzájárulva egy hosszú, kiegyensúlyozott és boldog élet kialakításához.

Legújabb receptjeink