A hagyományos ünnepi finomság újragondolt receptje, részletes hozzávaló listával és elkészítési videóval.
Kalifa pisztáciás bejgli recept
A bejgli elkészítésének menetét megnézheti a videóban!
Idén valami igazán különlegeset alkotott nekünk Szigeti Petra: elkészült a Kalifa pisztáciás és diós bejgli, ami nemcsak a karácsonyi asztalon, de a szívekben is helyet foglal! Az édes töltelékek, az omlós tészta és a Kalifa pisztácia és dió varázslatos harmóniája elhozza a karácsonyi varázslatot!
Ropogós pisztáciánk és darált dióink már várják, hogy az ünnepi asztalon csillogjanak.
Tészta:
30 dkg liszt
1 dl hideg tej
1 db tojássárgája
85g hideg vaj
25g zsír
20g porcukor
8g élesztő
Pisztáciás töltelék:
25 dkg Kalifa natúr pisztácia (A termékhez kattints ide!)
80g daráltkeksz/ zsemlemorzsa
120g cukor
100ml tej
1 cs. vaníliás cukor
Ízlés szerint reszelt citrom/narancshéj
Diós töltelék:
25 dkg Kalifa darált dió (A termékhez kattints ide!)
80g daráltkeksz/ zsemlemorzsa
120g cukor
90ml tej
1 cs. vaníliás cukor
Ízlés szerint reszelt citrom/narancshéj
Bejglik kenéséhez:
3 db tojássárgája
2 db tojásfehérje
Kalifa – az örömteli egészség természetes forrása