- Főoldal >>
- Receptek >>
- Ízletes ebéd >>
- Sárgaborsó-krémleves, chilis csicseriborsóval
Sárgaborsó-krémleves, chilis csicseriborsóval
- Ízletes ebéd
- Rédli Dóra
- 2021.10.22.

Adag
4
Elkészítési idő
60 perc
Nehézség
Könnyű
Miért jó nekünk?
A sárgaborsó értékes rost és fehérjeforrás, mely kiváló alternatívája lehet egy-egy húsmentes étkezésnek. Nagyszerű B-vitamin, kálium, kalcium, magnézium, vas és cink forrás. Ezek mellett gazdag folsavban is.
Hozzávalók
Kalifa TIPP
Jól laktat, kiváló tápértékkel rendelkezik, így segítségünkre lehet akár a testsúly csökkentésnél, de a vegetáriánus táplálkozás esetén is az alap élelmiszerek közé tartozik.
Elkészítés
A sárgaborsót fél napra beáztatjuk, szükség esetén cseréljük rajta a vizet, majd leszűrjük és átmossuk. Egy nagyobb edénybe vajon megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, majd felöntjük a zöldségalaplével. Pár percig forraljuk, majd hozzáadjuk a sárgaborsót és 35-40 perc alatt szétesésig főzzük közepes lángon. Ezt követően hozzáadjuk a mustárt és botmixer segítségével jó krémesre turmixoljuk. Chilis csicseriborsó betéttel tálaljuk.

Rédli Dóra - Dietetikus
Rédli Dóra vagyok, dietetikus, édesanya és élsportoló-katona feleség. Nagyon fontos számomra, hogy házi készítésű, természetes és tápláló ételek kerüljenek nap mint nap az asztalunkra. Hivatásomból kifolyólag pontosan tudom mennyit számít mind a sporttáplálkozás, mind az egészség megelőzés területén, hogy milyen táplálékot veszünk magunkhoz. Az évek alatt megszerzett tudást és tapasztalatot szeretném minél több embernek átadni, hogy könnyebbé váljon az egészség megőrzése, ezáltal is hozzájárulva egy hosszú, kiegyensúlyozott és boldog élet kialakításához.