Mandulás-sárgabarackos energiagolyó

Adag

kb. 15 golyó

Elkészítési idő

25 perc

Nehézség

Könnyű

Miért jó nekünk?

Rostokat, vitaminokat és ásványi anyagokat vihetünk be vele szervezetünkbe. Nem okoz hirtelen vércukor emelkedést, olajos mag tartalmának köszönhetően. A natúr olajos magvak kedvező zsírsav összetételüknek köszönhetően napi szinten fogyaszthatóak, a hozzáadott cukrot nem tartalmazó aszalt gyümölcsök pedig jó alternatívai lehetnek a friss változatoknak. Hasznos biológiailag aktív anyagokban gazdagok.

Hozzávalók

200g natúr mandula
200g aszalt sárgabarack
darált dió

Kalifa TIPP

A beáztatott és aprított mandula krémessé, az aszalt sárgabarack pedig kissé ragacsossá teszi a masszát, így könnyen formázhatunk belőle golyókat anélkül, hogy a kezünkhöz ragadna. Ízlés szerint beleforgathatjuk más reszelékbe is: kókusz-, mandula-, mák…stb.

Elkészítés

A mandulát 1-2 napra, az aszalt sárgabarackot pedig 1-2 órára vízbe áztatjuk. Ezt követően késes aprítóba dobjuk és összeturmixoljuk, majd golyókat formázunk belőle és darált dióba forgatjuk. Nagyon gyors, egyszerű és egészséges recept, hozzáadott cukor nélkül!

Rédli Dóra - Dietetikus

Rédli Dóra vagyok, dietetikus, édesanya és élsportoló-katona feleség. Nagyon fontos számomra, hogy házi készítésű, természetes és tápláló ételek kerüljenek nap mint nap az asztalunkra. Hivatásomból kifolyólag pontosan tudom mennyit számít mind a sporttáplálkozás, mind az egészség megelőzés területén, hogy milyen táplálékot veszünk magunkhoz. Az évek alatt megszerzett tudást és tapasztalatot szeretném minél több embernek átadni, hogy könnyebbé váljon az egészség megőrzése, ezáltal is hozzájárulva egy hosszú, kiegyensúlyozott és boldog élet kialakításához.

Legújabb receptjeink