Lencsefasírt

Adag

10

Elkészítési idő

60 perc

Nehézség

Könnyű

Miért jó nekünk?

Fogyasztásával értékes vitaminokra, jó minőségű szénhidrátra és fehérjére tehetünk szert.  Magas rosttartalommal rendelkezik, mely hozzájárul a jóllakottság eléréséhez. Remek húsmentes fogások készíthetőek belőle!

Hozzávalók

250 g lencse (száraz)
1 fej lila hagyma
3 evőkanál apró szemű zabpehely
2 evk mustár
2 evk szójaszósz
1 db tojás

Kalifa TIPP

Az áztatásnak, csíráztatásnak köszönhetően javul a benne található értékes fehérje emészthetősége. Köretnek és önmagában is kiváló, egy kis savanyúsággal tálalva.

Elkészítés

A lencsét 1-2 nappal főzés előtt beáztatjuk, időnként cseréljük rajta a vizet. Ezt követően közepes lángon, 35-45 perc alatt puhára főzzük. A lila hagymát apróra vágjuk, majd a megfőtt lencséhez keverjük. A lencse felét botmixerrel pürésítjük, majd hozzáadjuk a mustárt, szója szószt, tojást és az egészet jól elkeverjük. Pogácsákat formázunk belőle, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és lelapítgatjuk. Előmelegített sütőben, félidőben megfordítva 30-40 perc alatt 180°C-on készre sütjük.

Rédli Dóra - Dietetikus

Rédli Dóra vagyok, dietetikus, édesanya és élsportoló-katona feleség. Nagyon fontos számomra, hogy házi készítésű, természetes és tápláló ételek kerüljenek nap mint nap az asztalunkra. Hivatásomból kifolyólag pontosan tudom mennyit számít mind a sporttáplálkozás, mind az egészség megelőzés területén, hogy milyen táplálékot veszünk magunkhoz. Az évek alatt megszerzett tudást és tapasztalatot szeretném minél több embernek átadni, hogy könnyebbé váljon az egészség megőrzése, ezáltal is hozzájárulva egy hosszú, kiegyensúlyozott és boldog élet kialakításához.

Legújabb receptjeink