Kókuszos quinoa kása

Adag

2

Elkészítési idő

10 perc

Nehézség

Könnyű

Miért jó nekünk?

Komplex reggeli, mely tartalmaz értékes szénhidrátot, zsiradékot, gyümölcsöket, rostokat és növényi fehérjét, hiszen 10 dkg-ja közel 15 g fehérjében bővelkedik. A quinoa többek között jó magnézium-, B-vitamin-, vas-, mangán-, E-vitamin- és foszforforrás.

Hozzávalók

100 g quinoa, nyersen
3 dl kókusz ital
1-2 ek. kókuszreszelék
1 ek. juharszirup
fahéj (ízlés szerint)
kesudió (ízlés szerint)
őszibarack (ízlés szerint)
szeder (ízlés szerint)

Kalifa TIPP

Használhatjuk az Örömteli receptek között ajánlott, házilag, kókuszreszelékből készített kókuszitalunkat is a bolti változat helyett. Kipróbálhatjuk más apró magvas gyümölcsökkel is reggelire pl.: áfonyával, málnával vagy eperrel.

Elkészítés

A quinoát felöntjük annyi kókuszitallal, ami éppen ellepi és egy lábasba tesszük, fahéjjal megszórjuk, majd 8-10 perc alatt készre főzzük. Ezt követően takaréklángra tesszük és hozzáadjuk a megmaradt kókuszitalunkat, amivel krémes állagúra főzzük. Amikor elérte a kívánt krémességet hozzáadjuk a juharszirupot, 1-2 evőkanál kókuszreszeléket, a kesudiót és a gyümölcsöket. Frissen fogyasztjuk, reggelire kiváló választás.

Rédli Dóra - Dietetikus

Rédli Dóra vagyok, dietetikus, édesanya és élsportoló-katona feleség. Nagyon fontos számomra, hogy házi készítésű, természetes és tápláló ételek kerüljenek nap mint nap az asztalunkra. Hivatásomból kifolyólag pontosan tudom mennyit számít mind a sporttáplálkozás, mind az egészség megelőzés területén, hogy milyen táplálékot veszünk magunkhoz. Az évek alatt megszerzett tudást és tapasztalatot szeretném minél több embernek átadni, hogy könnyebbé váljon az egészség megőrzése, ezáltal is hozzájárulva egy hosszú, kiegyensúlyozott és boldog élet kialakításához.

Legújabb receptjeink