Kakaós nyers hajdinakása

Adag

2

Elkészítési idő

15 perc

Nehézség

Könnyű

Miért jó nekünk?

A hajdina egy olyan gluténmentes növény, melyet legtöbbször a gabonafélékhez hasonlóan használunk fel. Magas rost- és vitamintartalommal bír. Az sem gond, ha áztatásunk során kicsírázik, hiszen a csíráztatott hajdinának nagyon magas a vas-, a magnézium- és a cinktartalma, sokkal könnyebben emészthető, mintha simán megfőznénk. Nagyszerű fehérjeforrás, rutin tartalmának köszönhetően csökkentheti a vérnyomást, jótékonyan hathat az erekre. Amennyiben datolyával ízesítjük, enyhén édeskés ízvilágot érhetünk el, és mégis természetes ételt kapunk.

Hozzávalók

100 g hajdina
3 ek. holland kakaópor
mandulaital
30 g datolyapaszta
kókuszreszelék
idény gyümölcs

Kalifa TIPP

Használhatunk hozzá általunk készült kókuszitalt, valamint az abból megmaradt kókuszreszeléket is.

Elkészítés

A hajdinát felöntjük annyi vízzel amennyi ellepi, és legalább 24 órán keresztül áztatjuk. Ezt követően leszűrjük és késes aprítóba tesszük a kakaóporra, kis kockákra vágott datolyapasztával együtt, majd hozzáadjuk a mandulaitalt. Addig dolgoztatjuk a robotgépet, és pótoljuk hozzá a mandulaitalt, míg el nem érjük a számunkra kívánt állagot. Szezonális, lehetőleg hazánkban is fellelhető gyümölcsökkel tálaljuk.

Rédli Dóra - Dietetikus

Rédli Dóra vagyok, dietetikus, édesanya és élsportoló-katona feleség. Nagyon fontos számomra, hogy házi készítésű, természetes és tápláló ételek kerüljenek nap mint nap az asztalunkra. Hivatásomból kifolyólag pontosan tudom mennyit számít mind a sporttáplálkozás, mind az egészség megelőzés területén, hogy milyen táplálékot veszünk magunkhoz. Az évek alatt megszerzett tudást és tapasztalatot szeretném minél több embernek átadni, hogy könnyebbé váljon az egészség megőrzése, ezáltal is hozzájárulva egy hosszú, kiegyensúlyozott és boldog élet kialakításához.

Legújabb receptjeink