Datolyás-kakaós keksz
- Rédli Dóra
- 2021.10.04.

Adag
12
Elkészítési idő
40 perc
Nehézség
Közepes
Miért jó nekünk?
Hozzáadott cukor nélküli édesség, a kakaópor magas antioxidáns tartalommal bír, a zabpehely, a chia mag és a datolya pedig magas rosttartalommal rendelkezik. Nem okoz hirtelen vércukor ingadozást, hiszen 1 db keksz majdnem 5 gramm rostot tartalmaz.
Hozzávalók
Kalifa TIPP
Használjuk az Örömteli receptek között megtalálható, házi készítésű kókuszitalt a kekszek sütésénél, valamint a visszamaradt kókuszreszelékből is csempészhetünk bele egy keveset.
Elkészítés
A datolyapasztát, a mogyoróvajat, a vizet, a kókuszitalt, az olvasztott kókuszolajat, a sót és a kakaóport botmixer segítségével krémesre keverjük. Végül hozzáadjuk a zabpelyhet és a chiamagot, majd az egészet jól elkeverjük. Ez idő alatt a sütőt előmelegítjük és kibélelünk sütőpapírral egy tepsit. Evőkanálnyi gombócokat formázunk, a tepsibe helyezzük és a kezünk segítségével lelapítjuk a kekszeket. Addig süssük 160 °C-os sütőben, míg kívül ropogósak nem lesznek, miközben belül puhák maradnak. Ez körülbelül 20 percet vesz igénybe, majd a sütőrácsra helyezzük a kekszeket és hagyjuk kihűlni őket.

Rédli Dóra - Dietetikus
Rédli Dóra vagyok, dietetikus, édesanya és élsportoló-katona feleség. Nagyon fontos számomra, hogy házi készítésű, természetes és tápláló ételek kerüljenek nap mint nap az asztalunkra. Hivatásomból kifolyólag pontosan tudom mennyit számít mind a sporttáplálkozás, mind az egészség megelőzés területén, hogy milyen táplálékot veszünk magunkhoz. Az évek alatt megszerzett tudást és tapasztalatot szeretném minél több embernek átadni, hogy könnyebbé váljon az egészség megőrzése, ezáltal is hozzájárulva egy hosszú, kiegyensúlyozott és boldog élet kialakításához.