Almás kókuszgolyó

Adag

kb. 20 golyó

Elkészítési idő

30 perc

Nehézség

Könnyű

Miért jó nekünk?

Nincs szükség hozzáadott cukorra, hiszen önmagában az alma is édes ízt biztosít. Az összetevőknek köszönhetően értékes rostokhoz, könnyen emészthető zsírokhoz, vitaminokhoz, ásványi anyagokhoz és számos pozitív élettani hatással rendelkező flavonoidhoz juthatunk fogyasztásával. Fontos, hogy sok folyadékot (lehetőség szerint vizet) fogyasszunk étkezés közben.

Ugye milyen jó olyan édességet fogyasztani, amivel tudjuk az egészségünknek is kedvezünk?

Hozzávalók

300 g édesebb alma
100 g kókuszreszelék
100g finomszemű, teljes kiőrlésű zabpehely
kakaópor (a legjobb a holland)
fahéj

Kalifa TIPP

Ha túl darabosnak érezzük tehetünk hozzá kevés vizet, ha túl hígnak, akkor pedig zabpehellyel tudjuk formázhatóbbá tenni.

Elkészítés

Az almát meghámozzuk, kis lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a zabpelyhet és 80g kókuszreszeléket. Jól elkeverjük, majd ízlés szerint kakaóporral és fahéjjal ízesítjük. Az egész masszát hűtőbe tesszük fél-egy órára, majd vizes kézzel golyókat formázunk és a megmaradt kókuszreszelékbe hempergetjük.

Rédli Dóra - Dietetikus

Rédli Dóra vagyok, dietetikus, édesanya és élsportoló-katona feleség. Nagyon fontos számomra, hogy házi készítésű, természetes és tápláló ételek kerüljenek nap mint nap az asztalunkra. Hivatásomból kifolyólag pontosan tudom mennyit számít mind a sporttáplálkozás, mind az egészség megelőzés területén, hogy milyen táplálékot veszünk magunkhoz. Az évek alatt megszerzett tudást és tapasztalatot szeretném minél több embernek átadni, hogy könnyebbé váljon az egészség megőrzése, ezáltal is hozzájárulva egy hosszú, kiegyensúlyozott és boldog élet kialakításához.

Legújabb receptjeink