Termékelőnyök:
- Magas tápanyagtartalom: A kesudiók kiváló forrásai olyan tápanyagoknak, mint a fehérjék, egészséges zsírok, rostok, vitaminok és ásványi anyagok, például a magnézium, a vas és a cink.
- Egészséges zsírok: telítetlen zsírsavakban gazdagok, például omega-3 és omega-6 zsírsavakban, amelyek fontosak az agy és a szív egészségéhez.
- Szív- és érrendszeri egészség támogatása: Az egészséges zsírok, például az omega-3 zsírsavak, hozzájárulhatnak az egészséges koleszterinszint fenntartásához és csökkenthetik a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát.
- Magnézium forrás: kiváló forrásai a magnéziumnak, amely fontos a csontok egészségéhez, az idegrendszer megfelelő működéséhez és az energiatermeléshez.
- Rostban gazdag: A kesudiókban található rostok elősegítik az emésztést, segítenek megelőzni a székrekedést és hozzájárulnak a telítettség érzéséhez, ami fontos lehet a testsúly szabályozásában.
- Vasforrás: A kesudiók jó forrásai a vasnak, ami létfontosságú a vérképzéshez és az oxigénszállításhoz.
- Ásványi anyagokban gazdag: A kesudiókban található ásványi anyagok, például a cink, a réz és a foszfor fontosak az immunrendszer megfelelő működéséhez és más biokémiai folyamatokhoz.
Felhasználási tanácsok:
- Snackként: Egyszerűen fogyasztható nyersen, snackként. Egy maroknyi kesudió tökéletes csemegének lehet az egészséges táplálkozás részeként.
- Salátákhoz: Szórjon néhány darab kesudiót a salátára, ezzel egy plussz textúrát, gazdag ízt, valamint extra táplálékot ad hozzá.
- Szószokhoz és mártásokhoz: A kesudiókrém nagyszerű alapanyag szószokhoz és mártásokhoz. Készíthet belőlük például szendvicskrémet vagy sűrűbb önteteket.
- Smoothiekhez: Adjon hozzá néhány darab kesudiót a smoothie-hoz, hogy extra krémes és gazdag ízt adjon neki, valamint hozzájáruljon a tápanyagtartalomhoz.
- Granolákhoz és müzlikhez: Keverjen néhány darabot a házi granolájába vagy müzlijébe, hogy extra rostot és fehérjét adjon hozzá.
- Vegetáriánus és vegán ételekhez: A kesudiók kiváló alternatívát jelentenek a hús helyettesítésére vegetáriánus vagy vegán ételekben. Például használható töltelékként zöldségekhez vagy tésztákhoz.
Átlagos tápérték 100 g termékben:
- Energia: 2316 kJ / 553 kcal
- Zsír: 43,9 g - amelyből telített zsírsavak: 7,8 g
- Szénhidrát: 26,9 g - amelyből cukrok: 5,9 g
- Fehérje: 18,2 g
- Só: 0,03 g
- Vas: 6 mg 43 % NRV*
- Cink: 5,3 mg 53 % NRV*
- Réz: 2 mg 200 % NRV*
A vas hozzájárul a normál szellemi működés fenntartásához.
A cink részt vesz a normál szénhidrát-anyagcserében.
A réz hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez.
*NRV: Táplálkozási beviteli referencia érték felnőttek számára.
Napi referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal)
Javasolt napi beviteli mennyiség: 50 g
Összetevők:
natúr kesudió
Allergén anyagok: dióféle
/Az összetevők között vastag betűvel kiemelve./
Figyelmeztetés!
- A termék összetételének elemzésekor kapott értékek a természetes alapanyagból készült élelmiszerek esetén megszokott mértékben ingadozhatnak.
- A termék fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
- A termék földimogyorót, dióféléket és szezámmagot csomagoló üzemben készült.
- Száraz, hűvös helyen tartandó!