Napon szárított

KALIFA füge és datolya

Természetesen finomat, minden nap

Magyar cégként a KALIFA kiemelt céljának tekinti, hogy népszerűsítse Magyarországon az egészséges táplálkozást, és a mediterrán étkezési kultúra hozzávalóinak meghonosításával még színesebbé tegye a magyar konyhaművészetet.

A sivatag tápláló kenyere

KALIFA napon szárított datolya

Dél forrósága igazi bajnokokat szül. Ha a „sivatag hajójaként” emlegetett teve a világ egyik legszívósabb állata, akkor a „sivatag kenyere”, a datolya a legszívósabb gyümölcs. Tunézia gazdagon termő datolyapálmái a Szahara pusztaságában „életfaként” törnek az ég felé, hogy a perzselő napsütésben magas energia- és tápanyagtartalmú gyümölcseiket tökéletesre érleljék.

GAZDAG
KÁLIUMFORRÁS

671,5mg 34% NRV

A kálium egy olyan ásványi anyag, amely hozzájárul az izom- és az idegrendszer normál működéséhez, emellett részt vesz a normál vérnyomás fenntartásában is.

GAZDAG
ROSTFORRÁS

Régóta tudjuk, hogy az egészséges táplálkozás fontos összetevői az élelmi rostok. Magas rosttartalmú ételek fogyasztásakor figyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre is, hiszen a rostok tulajdonsága, hogy megkötik a vizet (ezáltal – vagyis megduzzadva – fejtik ki éhségérzet csökkentő hatásukat is).

GAZDAG
E-VITAMINFORRÁS

2,5mg 25% NRV

Az E-vitamin egy zsírban oldódó, antioxidáns hatású vitamin, amely hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez (véd a szabad gyökök károsító hatásától).

Átlagos tápérték 100 g termékben

Energia

1319 kJ, 311 kcal

Fehérje

2,3 g

0,02 g

Szénhidrát

71 g

amelyből Cukrok

69 g

Zsír

< 0,05 g

amelyből telített zsírsavak

< 0,01 g

“Puhává aszalt a lángnapok
sütése”

KALIFA napon szárított füge

Habár Magyarországon is megterem, a napsütéses órák számának, a Földközi- tenger közelségének és az ideális talajszerkezetnek köszönhetően a legkiválóbb füge Törökországból érkezik. Több, mint három évtizedre visszanyúló termelői kapcsolatrendszerünknek köszönhetően Törökországon belül is a legjobb termőterületekről szállítjuk Magyarországra ezt a napon szárított, természetes édességet, a fügét.

GAZDAG
MAGNÉZIUMFORRÁS

68mg 18% NRV

A magnézium egy olyan ásványi anyag, amely hozzájárul a kifáradás csökkentéséhez, az elektrolit- egyensúly fenntartásához, a normál pszichológiai funkció fenntartásához, az idegrendszer megfelelő működéséhez, a normál izomműködéshez, illetve a normál csontozat és fogazat fenntartásához. Emellett szerepet játszik a sejtosztódásban, a normál fehérjeszintézisben és a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban is.

GAZDAG
KÁLIUMFORRÁS

762,5mg 38% NRV

A kálium egy olyan ásványi anyag, amely hozzájárul az izom- és az idegrendszer normál működéséhez, emellett részt vesz a normál vérnyomás fenntartásában is.

GAZDAG
K-VITAMINFORRÁS

15,6 µg 20% NRV