Napon szárított

KALIFA füge és datolya

Természetesen finomat, minden nap

Magyar cégként a KALIFA kiemelt céljának tekinti, hogy népszerűsítse Magyarországon az egészséges táplálkozást, és a mediterrán étkezési kultúra hozzávalóinak meghonosításával még színesebbé tegye a magyar konyhaművészetet.

A sivatag tápláló kenyere

KALIFA napon szárított datolya

Dél forrósága igazi bajnokokat szül. Ha a „sivatag hajójaként” emlegetett teve a világ egyik legszívósabb állata, akkor a „sivatag kenyere”, a datolya a legszívósabb gyümölcs. Tunézia gazdagon termő datolyapálmái a Szahara pusztaságában „életfaként” törnek az ég felé, hogy a perzselő napsütésben magas energia- és tápanyagtartalmú gyümölcseiket tökéletesre érleljék.

GAZDAG
KÁLIUMFORRÁS

671,5 mg 34% NRV

A kálium egy olyan ásványi anyag, amely hozzájárul az izom- és az idegrendszer normál működéséhez, emellett részt vesz a normál vérnyomás fenntartásában is.

GAZDAG
ROSTFORRÁS

Régóta tudjuk, hogy az egészséges táplálkozás fontos összetevői az élelmi rostok. Magas rosttartalmú ételek fogyasztásakor figyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre is, hiszen a rostok tulajdonsága, hogy megkötik a vizet (ezáltal – vagyis megduzzadva – fejtik ki éhségérzet csökkentő hatásukat is).

GAZDAG
E-VITAMINFORRÁS

2,5 mg 25% NRV

Az E-vitamin egy zsírban oldódó, antioxidáns hatású vitamin, amely hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez (véd a szabad gyökök károsító hatásától).

Átlagos tápérték 100 g termékben

Energia

1319 kJ, 311 kcal

Fehérje

2,3 g

0,02 g

Szénidrát

71 g
amelyből Cukrok
69 g

Zsír

< 0,05 g
amelyből telített zsírsavak
< 0,01 g

“Puhává aszalt a lángnapok sütése”

KALIFA napon szárított füge

Habár Magyarországon is megterem, a napsütéses órák számának, a Földközi- tenger közelségének és az ideális talajszerkezetnek köszönhetően a legkiválóbb füge Törökországból érkezik. Több, mint három évtizedre visszanyúló termelői kapcsolatrendszerünknek köszönhetően Törökországon belül is a legjobb termőterületekről szállítjuk Magyarországra ezt a napon szárított, természetes édességet, a fügét.

GAZDAG
MAGNÉZIUMFORRÁS

68 mg 18% NRV

A magnézium egy olyan ásványi anyag, amely hozzájárul a kifáradás csökkentéséhez, az elektrolit- egyensúly fenntartásához, a normál pszichológiai funkció fenntartásához, az idegrendszer megfelelő működéséhez, a normál izomműködéshez, illetve a normál csontozat és fogazat fenntartásához. Emellett szerepet játszik a sejtosztódásban, a normál fehérjeszintézisben és a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban is.

GAZDAG
KÁLIUMFORRÁS

762,5 mg 38% NRV

A kálium egy olyan ásványi anyag, amely hozzájárul az izom- és az idegrendszer normál működéséhez, emellett részt vesz a normál vérnyomás fenntartásában is.

GAZDAG
K-VITAMINFORRÁS

15,6 µg 20% NRV

A K-vitamin egy zsírban oldódó vitamin, amely részt vesz a normál csontozat fenntartásában és a normál véralvadásban.

GAZDAG
MANGÁNFORRÁS

0,51 mg 25% NRV

A mangán egy olyan ásványi anyag, amely hozzájárul a normál kötőszövet-képződéshez, a normál csontozat fenntartásához, emellett részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban, ráadásul antioxidáns hatással bír (véd a szabad gyökök károsító hatásától).

Átlagos tápérték 100 g termékben

Energia

1212 kJ, 287 kcal

Fehérje

3,1 g

0,37 g

Szénidrát

57,6 g
amelyből Cukrok
55,5 g

Zsír

2,3 g
amelyből telített zsírsavak
0,3 g

Közvetlen kapcsolat a termelőkkel

Sarhan Omar, a Kalifa tulajdonosa személyesen ellenőrzi a törökországi fügetermést.

TEKINTSE MEG LEGFRISSEBB HÍREINKET, TOVÁBBI TERMÉKEINKET!

Örömteli egészség – természetesen finomat, minden nap, a családomért sütése”

A KALIFA évek óta tudatosan folytat egészséges táplálkozást, illetve egészséges életmódot népszerűsítő kommunikációt és támogat ennek keretében magyar sportolókat, illetve különböző sportrendezvényeket. Szponzorációs tevékenységünk kiemelt célja, hogy felkeltsük az érdeklődést az aktív, mozgásgazdag életmód iránt és minél több embert motiváljunk az életmód elsajátítására. Hitünk szerint termékeink kiválóan beilleszthetőek az egészséges táplálkozás keretrendszerébe, amelynek alapeszméje a kiegyensúlyozott, változatos, illetve értékes tápanyagokban gazdag táplálkozás.