Project Description

Learn how to make a quick summer drink to bring a fresh addition to any party.

KATEGÓRIA

Desszert

KONYHA JELLEGE

Magyaros

NEHÉZSÉG

Haladó / Középhaladó

ELKÉSZÍTÉS

1578
Calories

75g
Fat

324g
Carbs

62g
Protein

Recept leírása

Kalifa aszalt gyümölcsös bejgli – Receptfüzet

ALAPINFORMÁCIÓK
  • Jellege: Magyaros

  • Előkészítési idő: 25 perc

  • Elkészítési idő: 20 perc

  • Összes idő: 45 perc

  • Kalória: 1578 kcal

  • Zsír: 75 g

  • Szénhidrát: 324 g

  • Fehérje: 62 g

HOZZÁVALÓK – Tészta (4 rúd)
  • 75 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 5 dkg zsír
  • 2 tojássárgája
  • 5 dkg porcukor
  • 1 nagyobb csipet só
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 dl tejföl (+ szükség szerint 1-2 evőkanál)
  • 1 dl tej
HOZZÁVALÓK – Töltelékhez, tetejére
  • 25 dkg Kalifa darált mák
  • 10 dkg porcukor
  • 2 dl forralt tej
  • 15 dkg Kalifa aszalt szilva
  • 30 dkg Kalifa cukrozott darált dió
  • 8 dkg porcukor
  • 2 dl forralt tej
  • 15 dkg Kalifa aszalt sárgabarack
  • 2 tojássárgája
  • 1 tojásfehérje
  • Kalifa dióbél
  • Kalifa szeletelt mandula
ELKÉSZÍTÉSI ÚTMUTATÓ
  • Az aranymazsolát és az aszalt szilvát kb. 10 percre vízbe áztatjuk.
  • Az aszalt barackot felaprítjuk, hozzáadjuk az aszalt áfonyához, majd az áztatás után lecsepegtetett aranymazsolát, és a felaprított aszalt szilvát is.
  • A dióbelet felaprítjuk, és kivajazunk-kilisztezünk egy kb. 20 cm-es hosszúkás sütőformát.
  • A tojásokat kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat és a tejet, és összekeverjük. Beleszórjuk a lisztet és a sütőport és simára keverjük.
  • Hozzáadjuk a feldarabolt diót, és az aszalt gyümölcsöket, összekeverjük, és a sütőformába öntjük.
  • 180 fokon kb. 30 percig sütjük, tűpróbával teszteljük. Porcukorral meghintve tálaljuk.
MEGJEGYZÉS

Ízlés szerint variálhatóak az aszalt gyümölcsök!

Magvakat is tehetünk bele!

Vigyázni kell, hogy ne tegyünk bele arányaiban több gyümölcsöt vagy magvat, mert a tészta nem fog feljönni!

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Étesülj legújabb termékeinkről, kampányainkról!

Aliquam erat volutpat. Ut quis ligula a magna blandit finibus. Suspendisse maximus lacus non nunc lacinia lobortis.

A hírlevél feliratkozással elfogadom az adatkezelési tájékoztatót.