Szivárványos pisztráng pesztóval és héjában sült burgonyával

Adag

2

Elkészítési idő

1 óra

Nehézség

Közepes

Miért jó nekünk?

Ha héjában sütjük és fogyasztjuk a burgonyát, sokkal több rostot vihetünk szervezetünkbe, arról nem is beszélve, hogy lassabban emeli meg a vércukorszintünket. Nem ördögtől való a burgonya, fogyasszuk nyugodt szívvel. A hal készítésénél nagyon jó ízt ad a citromlé, emellett csökkenti a barnás kéreg kialakulását, vagyis a hal túlsülését, így nagyobb mértékben tudjuk majd hasznosítani a benne található értékes fehérjét és tápanyagokat. Nyugodtan fogyasszuk el a bőre közelében lévő sötétbarnább húst is, hiszen abban van a legtöbb omega 3, ami esszenciális zsiradék, így mindennapos pótlása szükséges. Az előzőekben elkészített medvehagymás pesztó pedig kiváló kiegészítője a halas ételeknek is!

Hozzávalók

2 nagyobb szelet pisztráng filé
500 g vékony héjú burgonya
2 evőkanál medvehagymás pesztó (előző recept)
olíva olaj
vaj
citromlé

Kalifa TIPP

Próbáljuk ki az Örömteli receptek között ajánlott medvehagymás pesztóval! Elkészíthető bármilyen más hallal, illetve édesburgonyával is.

Elkészítés

A burgonyákat jól megmossuk, áttörölgetjük és zöldségkefével megtisztítjuk. Ezt követően villával megszurkáljuk és bedörzsöljük kevés olívaolajjal – 180 fokra előmelegített sütőben kb. 50-60 perc alatt megsütjük (félidőben megfordítjuk a burgonyákat). Amíg a burgonyák sülnek, kevés vajat olvasztunk egy serpenyőben, ráhelyezzük a pisztrángot, bőrös felével lefelé, majd meglocsoljuk a frissen facsart citrom levével. Alacsony lángon mindkét felét készre sütjük, ami körülbelül 10 perc alatt meg is van. Tálalásnál pesztóval megkenjük a halat, vagy a burgonyát. Csírákkal, friss salátákkal egészítjük ki.

Rédli Dóra - Dietetikus

Rédli Dóra vagyok, dietetikus, édesanya és élsportoló-katona feleség. Nagyon fontos számomra, hogy házi készítésű, természetes és tápláló ételek kerüljenek nap mint nap az asztalunkra. Hivatásomból kifolyólag pontosan tudom mennyit számít mind a sporttáplálkozás, mind az egészség megelőzés területén, hogy milyen táplálékot veszünk magunkhoz. Az évek alatt megszerzett tudást és tapasztalatot szeretném minél több embernek átadni, hogy könnyebbé váljon az egészség megőrzése, ezáltal is hozzájárulva egy hosszú, kiegyensúlyozott és boldog élet kialakításához.

Legújabb receptjeink