Medvehagymás pesztó

Adag

4

Elkészítési idő

20 perc

Nehézség

Nagyon könnyű

Miért jó nekünk?

Értékes növényi olajokat viszünk szervezetünkbe az olívaolajnak és a fenyőmagnak köszönhetően, mellyel támogatjuk a „jó zsír” bevitelünket. A hagymák természetes antibiotikumnak számítanak, míg a citrom hozzájárul napi C-vitamin bevitelünkhöz. Fogyasszuk bátran, ugyanakkor vigyázzunk, mert a medvehagyma fokozhatja a vérzés kockázatát, így véralvadásgátló gyógyszerrel együtt fogyasztani nem javasolt!

Hozzávalók

25 g fenyőmag
nagy csokor medvehagyma
ízlés szerint friss bazsalikom
negyed citrom leve
1 gerezd fokhagyma
1-1,5 dl extra szűz olívaolaj
60 g parmezán sajt
só (ízlés szerint)

Kalifa TIPP

Bármilyen olajos maggal elkészíthetjük, amennyiben nem a sózott változatot használjuk, különösen ízletes például kesudióval is!

Elkészítés

Egy nagy tálba tesszük a megmosott medvehagymát, a kis lyukú reszelőn előzőleg lereszelt parmezán sajtot, a fenyőmagot, a szétnyomott fokhagymát, majd szépen lassan felöntjük olívaolajjal, miközben botmixerrel pépesítjük. Ízlés szerinti állagot alakítunk ki, melyet az olaj mennyiségével tudunk változtatni. Legvégül kevés citromlevet és sót teszünk hozzá, ízvilágunknak megfelelően.

Rédli Dóra - Dietetikus

Rédli Dóra vagyok, dietetikus, édesanya és élsportoló-katona feleség. Nagyon fontos számomra, hogy házi készítésű, természetes és tápláló ételek kerüljenek nap mint nap az asztalunkra. Hivatásomból kifolyólag pontosan tudom mennyit számít mind a sporttáplálkozás, mind az egészség megelőzés területén, hogy milyen táplálékot veszünk magunkhoz. Az évek alatt megszerzett tudást és tapasztalatot szeretném minél több embernek átadni, hogy könnyebbé váljon az egészség megőrzése, ezáltal is hozzájárulva egy hosszú, kiegyensúlyozott és boldog élet kialakításához.

Legújabb receptjeink