- Főoldal >>
- Receptek >>
- Egyszerű & tápláló >>
- Kókuszital
Kókuszital
- Egyszerű & tápláló
- Rédli Dóra
- 2021.09.13.

Adag
6
Elkészítési idő
15 perc
Nehézség
Nagyon könnyű
Miért jó nekünk?
A bolti kókuszitalok nagy része vitaminokkal/ásványi anyagokkal (pl.: kalcium) dúsított, a házilag készített változat azonban teljesen natúr, így a vegyes táplálkozás továbbra is elengedhetetlen mellette! Ugyanakkor nincs benne tartósítószer, illetve hozzáadott cukrot és egyéb adalékanyagokat sem tartalmaz.
Hozzávalók
Kalifa TIPP
A megmaradt kókuszreszeléket se dobjuk ki, használjuk fel müzlibe, zabkásába vagy akár az Örömteli receptek között ajánlott almás-zabos kókuszgolyóba is. Ízesíthetjük vanília kivonattal is
Elkészítés
A kókuszreszeléket feltesszük 1 liter vízben főzni, majd forrástól számítva 5-6 percig főzzük. Amint letelt az idő, félrehúzzuk és pihentetjük még 5-10 percig. Ezt követően alaposan átszűrjük egy szitán, kinyomkodva a reszelékből az összes levet. Lehetőség szerint kihűlés után minél hamarabb hűtőbe tesszük.

Rédli Dóra - Dietetikus
Rédli Dóra vagyok, dietetikus, édesanya és élsportoló-katona feleség. Nagyon fontos számomra, hogy házi készítésű, természetes és tápláló ételek kerüljenek nap mint nap az asztalunkra. Hivatásomból kifolyólag pontosan tudom mennyit számít mind a sporttáplálkozás, mind az egészség megelőzés területén, hogy milyen táplálékot veszünk magunkhoz. Az évek alatt megszerzett tudást és tapasztalatot szeretném minél több embernek átadni, hogy könnyebbé váljon az egészség megőrzése, ezáltal is hozzájárulva egy hosszú, kiegyensúlyozott és boldog élet kialakításához.