Házi datolyás mogyorókrém
- Rédli Dóra
- 2021.10.04.

Adag
6
Elkészítési idő
20 perc
Nehézség
Közepes
Miért jó nekünk?
Értékes növényi olajokra tehetünk szert fogyasztásával, valamint összehasonlíthatatlan íz élményben lesz részünk a hagyományos mogyorókrémekhez képest. Természetesen előforduló cukrokat tartalmaz az aszalt datolyának köszönhetően. Az szőlőmagolaj és a kakaópor pedig kiváló antioxidáns.
Hozzávalók
Kalifa TIPP
Készíthetjük karobporral is kakaópor helyett, melyben nem található meg a koffeinhez hasonló hatású teobromin, így gyermekek számára is előnyösebb fogyasztása a hagyományos mogyorókrémekhez képest, hiszen semmi hozzáadott adalékanyag és plusz cukor nincs benne.
Elkészítés
A törökmogyorót 4-5 perc alatt serpenyőben, zsiradék hozzáadása nélkül megpirítjuk, majd konyharuha segítségével ledörzsöljük a barna héj nagy részét a mogyoróról és késes aprítógépbe tesszük. Addig aprítjuk, amíg krémes állaga kezd lenni. Ezt követően hozzáadjuk a keverékhez a szőlőmagolajat és egyesével a kisebb kockákra vágott datolyapasztát is, majd jól összedolgozzuk az egészet. Beleöntünk egy kevés vizet és egy evőkanál kakaóport. Ezzel is jól összeaprítjuk, majd még egy evőkanál kakaóport és szintén kevés vizet teszünk a krémhez. Miután minden hozzávaló belekerült, simára aprítjuk a mogyorókrémet.

Rédli Dóra - Dietetikus
Rédli Dóra vagyok, dietetikus, édesanya és élsportoló-katona feleség. Nagyon fontos számomra, hogy házi készítésű, természetes és tápláló ételek kerüljenek nap mint nap az asztalunkra. Hivatásomból kifolyólag pontosan tudom mennyit számít mind a sporttáplálkozás, mind az egészség megelőzés területén, hogy milyen táplálékot veszünk magunkhoz. Az évek alatt megszerzett tudást és tapasztalatot szeretném minél több embernek átadni, hogy könnyebbé váljon az egészség megőrzése, ezáltal is hozzájárulva egy hosszú, kiegyensúlyozott és boldog élet kialakításához.