Karácsonykor elengedhetetlen, hogy ne készítsünk istenien finom és illatos mézeskalácsokat! Íme a recepet:
Hozzávalók:
35 dkg liszt
10 dkg porcukor
1 teáskanál szódabikarbóna
1 mokkáskanál mézeskalács fűszer
11 dkg puha vaj
5 dkg méz
1 db tojás
A tetejére:
1 db tojás
Kalifa cukrozott aszalt vörös áfonya
Kalifa szeletelt mandula
Kalifa mix – cukrozott aszalt ananász és papayakocka
Kalifa dióbél
Elkészítés:
- A tészta hozzávalóit kimérjük és sima tésztává gyúrjuk.
- Az aszalt ananász és papayakockákat felaprítjuk.
- A tésztát lisztezett gyúródeszkán több részletben kinyújtjuk, és karácsonyi kiszúrókkal kiszaggatjuk.
- Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a tésztadarabokat, majd tojással lekenjük őket, és az aszalt gyümölcsökkel és a mandulával, dióbéllel díszítjük.
- 180 fokos előmelegített sütőben 10 percig sütjük.
Ízlésed szerint bármilyen más Kalifa aszalt gyümölcsöt is felhasználhatsz! Például Kalifa aszalt epret, Kalifa aszalt meggyet, vagy Kalifa földimogyorót 😉
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kíván a Kalifa csapata!